20 Mart 2008 Perşembe

Kamuoyuna Duyurulur

Basın Açıklaması

Son zamanlarda çeşitli internet haber sitelerinde yayınlanan Serdar Mete tutuklandı isimli haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Serdar Mete tutuklanmamış olup bir yanlış anlaşılmadan dolayı arkadaşı göz altına alınmış ve yaklaşık 1 saat sonra serbest bırakılmıştır.

Çeşitli forum sitelerinde Serdar Mete ve Turan Toskay ile ilgili asılsız iddialara ortaya atılmaktadır. Ortaya atılan bu asılsız iddialarda Serdar Mete'nin çeşitli internet sitelerini ele geçirmek için bir ekip kurduğundan, açık kaynak ve özgür yazılımla ilgili siteleri ele geçirmek istediğinden, bazı geliştiricileri satın aldığından bahsedilmektedir. Bu iddiaların hepsi asılsızdır ve gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur.

2002 yılında Serdar Mete ismini kullanıp camia içerisinden bazı arkadaşlara şaka yapılmış ve bu iddialar ortaya atılmıştır. Aradan uzun bir süre geçmesine rağmen bu şakayı devam ettirmek isteyen arkadaşlar kendilerine Serdar Mete'ci adını takıp camia içerisinden bazı arkadaşlarımıza bu tür şaka bazlı teklifler yapmışlardır. Şaka olduğu bilinen bu yaklaşımları yine camia içerisinden bazı arkadaşlar gerçek sandığı için bir takım olumsuz olaylar yaşanmış ve yaşanan bu olaylardan camiamız etkilenmiştir.

Yaşanan bu süreçte kendilerine Serdar Mete'ci ismini veren bir takım gruplar oluşmuş ve bu guruplar kişisel çıkarları ve rant sağlamak amacıyla Serdar Mete ismini kullanmışlardır. Serdar Mete ismi ile çıkar sağlamaya çalışan bu guruplar camia içerisinden olan arkadaşlarımızı tehdit etmiş, sitelere saldırılar düzenlemişlerdir. Tüm bu yapılan sözlü ve sitelere saldırı olarak yapılan sataşmalarda Serdar Mete ismi kullanılmış ve Serdar Mete bundan zarar görmüştür.

Serdar Mete'nin birinci adamı diye söz edilen Turan Toskay da yaşanan bu olumsuz tablodan etkilenmiştir. Özellikle bu yasa dışı guruplar Serdar ağabeyimiz istiyor, Turan ağabeyimiz istiyor diyerek bazı özgür yazılım projelerine sızmış ve bu projelere zarar vermiştir.

Bu olaylardan ötürü Serdar Mete ve Turan Toskay isimleri lekelenmiş, bu isimlerden bir suç örgütü oluşturmuş gibi bahsedilmiştir. Tüm bu yaşanan olumsuzlukları ve yalan beyanları önlemek için bu basın açıklaması hazırlanmıştır.

Bu açıklamadan sonra Serdar Mete ve Turan Toskay isimlerini kullanarak kendilerine rant ve çıkar sağlamaya çalışan, şaka bile olsa bu isimleri kullanarak insanları kandıran şahıslar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Serdar Mete / Turan Toskay

Hiç yorum yok: